Палац дітей та юнацтва відзначає своє 80-ти річчя!

27.09.2015 12:30

 

 
80years

 

26 вересня 2015  року виповнилось 80 років  Вінницькому мському палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної.   Святкування розпочалось о 12.00 на вінницькому  Майдані Незалежності. Для дітей міста  була проведена  розважально-ігрова програма «Дитяче містечко» з цікавими  конкурсами та завданнями.

 Юні майстри продемонстрували свої неповторні вироби на виставках декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва  та технічної творчості. Діти та батьки мали можливість побачити цікаві паперові вироби, роботи в техніці сучасного декору, бісеру, кераміки та гончарства, текстильного  сувеніру, різнобарв’я м’якої іграшки, виробів в техніці художнього в’язання. Яскраво майоріли повітряні змії, дітей  захоплювали моделі літаків   та планерів, дитячі  роботи з початкового технічного моделювання, фотовиставка, а також показові  змагання роботів.

Крім того, діти мали  унікальну можливість навчитись виготовляти вироби власними руками в різних дизайнерських техніках. Педагоги та вихованці гуртків відділу декоративно-прикладного та образотворчого  мистецтва підготували цікаві майстер-класи:

 

  •        м’яка іграшка  «Ангелик з Україною у серці»;
  •         сувенір з солоного тіста «Підкова на щастя»;
  •         плетіння  на тенеріфі «Червоні маки»;
  •          вишиття стрічками «Святкова листівка»;
  •         бісероплетіння «Веселі звірятка»;
  •          сувенір «Український віночок»;
  •         виріб з глини на гончарному крузі;
  •         урок під відкритим небом  з образотворчого мистецтва .
Для тих, хто полюбляє технічну творчість, були проведені   майстер-класи:
  •         конструювання та  програмування  справжнього робота;
  •         майстрування повітряного змія;
  •          виготовлення іграшки  з картону «Веселі звірята».

 

Також юні вінничани мали можливість прийняти участь у міні змаганнях із запуску планерів та дізнатись секрети виготовлення справжніх мультфільмів.

           Вихованці спортивних гуртків та секцій відділу спортивної та фізкультурно-масової роботи презентували  свою роботу і запрошували відвідати виставку спортивних досягнень, а також діти мали можливість на власні очі побачити як скласти та розібрати автомат . Для  дітей були проведені показові виступи з рукопашного бою та таейквандо. Гарно та весело, а головне корисно змогли провести вільний час зі своїми улюбленими друзями, під час проведення спортивно-розважальної гри «Веселі старти».

            Завершилось свято великим святковим концертом «80 стрімких і незабутніх літ, ми творимо красу, яка врятує світ!» Під час якого своє мистецтво продемонстрували творчі  колективи відділу художнього-естетичного виховання.  На свято  завітали гості: Сергій Анатолійович Моргунов, секретар міської ради,  Лисак Андрій Романович, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, начальник управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи, Лісогурська Тетяна Іванівна, заступник начальника управління, начальник відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл інтернатів,   Буняк Володимир Володимирович, начальник Департаменту  освіти Вінницької міської ради, Соловей Петро Омелянович, керівник Вінницької міської організації профспілки працівників освіти і науки , Мельник Тетяна Іванівна, директор Вінницького обласного Будинку культури учителя, директори позашкільних закладів  та закладів загальноосвітніх шкіл міста, ветерани праці та батьки вихованців. Кращі педагоги Палацу були нагороджені грамотами різного рівня. Завершився концерт святковим салютом.