Увага! Карантин!

08.01.2016 13:01

Увага! Карантин! Через це заняття гуртка скасовуються. Заняття відбудеться 18 січня 2016 року. Наступна інформація взята з сайту "Vlasno.info"

Вінницькі школярі відпочиватимуть на тиждень більше (оновлено)

Погіршення ситуації із захворюванням на грип та вірусні інфекції викликає занепокоєння у освітян. У зв'язку з цим вінницьким школярам додали ще один тиждень канікул. Про це сьогодні оголосив заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

Профілактичні заходи задля скорочення поширення вірусних інфекцій викликані у першу чергу важкими ускладненнями. Основною загрозою бля здоров'я громадян є вірусні пневмонії, викликані грипом штамів А та Б.

—За час епідеміологічного контролю зафіксовано сім смертельних випадків —п'ять до нового року і ще два — за останні дні. Важкі ускладнення фіксуються серед дітей та вагітних, - заявила директор Департаменту охорони здоров'я та курортів Вінницької ОДА Людмила Грабович.

Пані Людмила наголосила, що рівень захворюваності не доходить до епідемії. У області проводиться постійний контроль поширення вірусів, медичні заклади повністю готові надати необхідну допомогу хворим.

grip-ivisyk-grabovich

—Наголошую, що у навчальних закладах не запроваджений карантин, всього лише продовжені канікули до 16 січня. Навчальний процес має відновитись 18 січня. Це вимушений крок для запобігання поширенню вірусів. Також будуть постійно проводитись профілактичні заходи з дезинфекції громадського транспорту, -додає директор Департаменту освіти та науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

У цілому епідеміологічна ситуація у області залишається стабільною. Хоча кількість хворих поки що не зменшується, проте й не фіксується стрімке підвищення. До оголошення епідемії у області залишається більше шести відсотків хворих.

Лікарі нагадують, що більшість штамів грипу легко діагностується та піддається лікуванню.


Інформація взята з сайту : vlasno.info/nadzvichajni-podiji/5/112/item/8230 .