Бюджет громадських ініціатив

10.03.2016 20:52

 

БГІ.jpg1 березня завершився прийом проектів на участь в програмі «Бюджет громадських ініціатив». Вінничани взяли активну участь у цій ініціативі, і за місяць до міської ради надійшло 174 заявки. Сьогодні профільні департаменти та відділі розпочинають опрацьовувати проекти та аналізувати, чи відповідають вони правилам участі в програмі. Загальноміське голосування розпочнеться 1 квітня і триватиме 10 днів.

Усі проекти, які надійшли, будуть включені в єдину базу та розподілені по профільних департаментах. Їхні фахівці протягом двох тижнів мають формально проаналізувати усі ідеї та на дати свої висновки та рекомендації. В першу чергу проекти мають відповідати вимогам, які визначені Порядком проведення конкурсу​.

«Ми приємно вражені активністю вінничан. Така велика кількість ідей говорить про те, що у Вінниці формується дійсно сильна і активна громада. Але далі буде ще голосування, яке покаже, наскільки подані проекти актуальні і мають підтримку серед мешканців. Хочу звернути увагу на те, що є проекти, які спрямовані на вирішення одного і того ж питання. У таких випадках їх автори зацікавлені об’єднатись, щоб в подальшому не розпорошувались голоси, - розповіла заступник міського голови Галина Якубович. – Також практика показала, що є проекти, які, на жаль, не відповідають вимогам програми і тому не будуть виставлятись на голосування. Інформація про те, чому саме та чи інша ідея відхилена – буде також оприлюднена на сайті». 

Проекти, які отримали позитивну попередню оцінку, будуть розміщені на офіційному сайті Вінницької міської ради орієнтовано до 23 березня. Голосування за них триватиме з 1 по 10 квітня. Віддати свій голос можна буде он-лайн через Інтернет або в Прозорих офісах міста. Більш детальне роз’яснення з приводу голосування буде розміщене на офіційному сайті.

МІСЦЯ ДЛЯ ГОЛОСУВАННЯ

смайл 6.jpgГолосування за проекти здійснюється з 01 квітня по 10 квітня 2016 року.

В голосуванні за проекти має право брати мешканці міста Вінниці.  Мешканцями міста Вінниці є усі особи, які на законних підставах постійно чи тимчасово проживають, володіють нерухомим майном, працюють на території міста, здійснюють іншу діяльність, пов'язану зі сплатою податків до місцевого бюджету міста Вінниці. Кожен мешканець міста може проголосувати за 2 проекти – один великий і один малий.

Голосування за проекти здійснюється на офіційному сайті міської ради www.vmr.gov.ua  в розділі«Бюджет громадських ініціатив м.Вінниці» шляхом заповнення електронної версії анкети абошляхом заповнення друкованої анкети у пунктах голосування в робочі дні з 10.00 до 17.00 години за адресами:

1. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», м.Вінниця, вул. Соборна, 59 (центральне приміщення).

2. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», м.Вінниця, вул. Замостянська, 7 ( колишня вул. 50-річчя Перемоги, 7; відділення «Замостя»).

3. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», м.Вінниця, вул. Брацлавська, 85 (колишня вул.Островського, 85; відділення «Старе місто»).

4. Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», м.Вінниця, пр. Космонавтів, 30 (відділення «Вишенька»).

Довідка за тел.: 59-53-21, 59-51-59

info@vmr.gov.ua