Факти про Вінницю

08.12.2017 11:59

    Вінниця була столицею України. З 2 лютого 1919 Директорія УНР переїхала у Вінницю, через складну політичну обстановку. Директорія тоді була вищим органом державної влади, тому на цілий місяць Вінниця стала столицею України.

    З проголошенням Україною суверенності, Вінниця стала третім містом в Україні, в якому на головній площі з офіційної згоди місцевої влади замайорів синьо-жовтий прапор.26 липня 2013 журнал Фокус визнав Вінницю найкращим містом за рівнем життя в Україні.

    Музей шоколаду «Рошен» відкритий 22 грудня 2010 року для всіх любителів солодкого карамелі, шоколаду, бісквітів та тортиків. Знаходиться музей у Вінниці, на території кондитерської фабрики Рошен. Даний музей є унікальним у своєму роді, так це єдиний повністю автоматизований розважальний комплекс для дітей.

    Фонтан ROSHEN (вінницький фонтан) - єдиний в Україні і найбільший в Європі плаваючий фонтан, побудований в руслі річки Південний Буг у Вінниці. Унікальність фонтану полягає в так званій "зимуючих технології", яка дозволяє занурювати конструкцію фонтану під лід на зимовий період. Згідно з технічними характеристиками висота струменя фонтану досягає 60 метрів, фронтальний розліт води - 140 метрів. Фонтан у Вінниці порівнюють з фонтаном в Еміратах Дубаї.