Відкритий міський фестиваль-конкурс театрів моди "Феєрія моди - 2016"

10.03.2016 19:59

 

 
3 березня у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної відбувся відкритий міський фестиваль-конкурс театрів моди «Феєрія моди - 2016». Участь у конкурсній програмі взяли 12 колективів з 9 шкіл міста, Вінницького міського палацу дітей та юнацтва та дитячого об’єднання «Міні-ТВ», а також 4 юних дизайнера. Вони представили 23 оригінальні колекції одягу та чотири авторських сукні. А оцінювали їх роботу професійні конструктори, модельєри та дизайнери, які увійшли до складу журі.
Перемогу у номінації «Духовні криниці» розділили колективи «АRT-Style» (Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №10) з колекцією «Квітковий переполох» та дизайн-студія «Креатив» (Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №36) з колекцією «Шевченко – мій бренд». У своїх колекціях учасники продемонстрували власний погляд на втілення традиційних мотивів у сучасному модному одязі.
Кращою у номінації «Ритм життя» визнана колекція «Модний тетріс», створена учасниками колективу «Креатив» (Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №3). Дівчата продемонстрували чудову колекцію повсякденного одягу, прикрашеного в’язаними геометричними мотивами.
У номінації «Чарівний клубок» перемогу здобула колекція чудового в’язаного одягу «Кольорова ніжність» колективу «Stylish kids» (Спеціалізована загальноосвітня школа І ступенія з поглибленим вивченням іноземних мов №25).
У номінації «Магічні комбінації» учасники представили колекції сценічного одягу переможцем став театр моди «Оксамит» (Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної) з колекцією «Стрічкова фантазія».
Традиційно вже в рамках фестивалю театрів моди змагалися і юні дизайнери, які представили на розсуд журі чотири авторських колекції. Перемогу цього разу здобула наймолодша учасниця – 12-річна Софія Весельська,вихованка гуртка «Дизайн-мода» (Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної) з теплою сонячною колекцією «Медове літо».
А юні майстрині, які не мали змоги підготувати цілу колекцію, представили роботи у номінації «Соло-мода». У конкурсі однієї сукні перемогу здобула Ткачук Олександра (НВК: загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – гімназія №6).
Новинкою цьогорічного фестивалю стала номінацію «Родина в єдиному стилі». Три родини вийшли на подіум, щоб продемонструвати, як чудово виглядає на прогулянці сім’я, вдягнена в єдиному стилі.